Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Škoda Kodiaq - od 829 900 Kč

Omlazený Kodiaq je mezi nejlevnějšími sedmimístnými SUV téměř uprostřed. Škoda za něj požaduje 829 900 korun, což už zahrnuje i 30 tisíc korun navíc nejen za samotná sedadla, ale i roletky do oken a třeba odpadkový koš pro poslední dvojici cestujících. Mimochodem sedm sedadel může mít jakákoliv nabízená varianta, třeba i sportovní RS se 180kW dvoulitrovým čtyřválcem TSI nebo některý z motorů v kombinaci se čtyřkolkou.

Nejlevnější sedmimístný Kodiaq má ale pod kapotou 110kW patnáctistovku TSI v kombinaci s pohonem předních kol a manuální šestistupňovou převodovkou. Automat DSG stojí navíc 50 tisíc korun, zájemce o turbodiesel 2.0 TDI s výkonem 110 kW si na sedmimístnou verzi musí připravit nejméně 929 900 korun.

Kodiaq s délkou 4697 mm a rozvorem náprav nataženým na 2791 mm pojme se sedmi sedadly 270 litrů. S pěti místy už to je 765 a se dvěma sedadly dokonce 2005 litrů. Výbava Ambition pak obsahuje mimo jiné dvouzónovou automatickou klimatizaci, digitální budíky, rádio s dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění, kolenní airbag řidiče, přední i zadní parkovací senzory, diodová světla na obou koncích vozu nebo litá kola.

Více si o modernizovaném Kodiaqu přečtěte zde, o jeho cenách pak zde.

 

Právě se děje

Další zprávy