Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Mercedes-Benz GLB - od 914 911 Kč

Mezi nejlevnější sedmimístná SUV se vklínil ještě jeden zástupce prémiového segmentu. Mercedes-Benz GLB s délkou 4634 mm, z čehož 2829 mm ukrajuje rozvor náprav. U něj stojí třetí řada sedadel 23 141 korun a dokoupit se dá ke všem dostupným motorizacím, teoreticky tak třeba i k nejsilnějšímu provedení AMG GLB 35 s výkonem 225 kW.

Německý výrobce neuvádí objem kufru při plném obsazení sedmi sedadly, v pětimístném uspořádání však auto převeze 570 a po sklopení druhé řady 1805 litrů. Zájemce o ekologickou dopravu bude možná zajímat, že elektrický model EQB, který z GLB přímo vychází, nabídne také sezení pro sedm pasažérů.

Nejlevnější cestou k modelu GLB se třemi řadami sedadel je benzinový přeplňovaný čtyřválec s označením 180, který poskytuje 100 kW a přední kola u něj roztáčí dvouspojková sedmistupňová automatická převodovka. Tato kombinace přijde na 914 911 korun, včetně příplatku za dvě místa ve třetí řadě. Nejlevnější turbodiesel je o 49 610 korun dražší.

Ve výbavě GLB nechybí automatická klimatizace, navigace a rádio s dotykovým displejem, pomocník pro jízdu v pruhu, nouzové brzdění, kolenní vak pro řidiče, parkovací senzory vpředu ani vzadu, diodová přední světla nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy