Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Seat Tarraco - od 817 400 Kč

Vzhledem k tomu, že se Tiguan Allspace dočkal modernizace, zatím bez cen, a české zastoupení značky už nemá na svých stránkách ani ceník modelu před faceliftem (aktuálně by měly být k dispozici jen tři skladové vozy se sedmi místy k sezení), je jediným koncernovým sourozencem Kodiaqu Seat Tarraco. U něj sice také dovozce upozorňuje, že aktuálně jsou dostupné jen skladové zásoby a do výroby půjde vůz objednat od června, každopádně ceník španělské SUV stále má.

A sedm míst za 20 500 korun je možné mít úplně u všech motorových a výbavových verzí vyjma plug-in hybridu. Na délku má SUV 4735 mm, z čehož 2790 mm ukrajuje rozvor náprav. Kufr se třemi řadami sedadel pojme 230 litrů, se dvěma potom 700 litrů.

Nejlevnější cestu k sedmimístnému Tarracu představuje 110kW benzinová 1.5 TSI s pohonem předních kol a manuální převodovkou za 817 400 korun. Kdo by chtěl automat DSG, ten je za dalších 50 tisíc korun a nejlevnější turbodiesel znamená 80 tisíc korun navrch. Základní výbava Style pak obsahuje třízónovou automatickou klimatizaci, rádio s dotykovým displejem, digitální budíky, nouzové brzdění i udržování jízdního pruhu, kolenní airbag pro řidiče, diodová přední a zadní světla nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy