Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Hyundai Santa Fe - od 879 990 Kč

Podobně jako Kia Sorento se i technicky spřízněné a nedávno omlazené Hyundai Santa Fe nabízí s naftovým, hybridním i plug-in hybridním pohonem. A všechny tři typy mohou mít sedm míst k sezení, jen je potřeba vždy připlatit 30 tisíc korun za zadní dvojici míst s vlastními výdechy klimatizace.

Auto měří na délku 4785 mm, z čehož si 2765 mm ukrajuje rozvor náprav. Zavazadlový prostor při plném obsazení nepatří se 130 litry k největším, při pěti sedadlech už ale pojme minimálně solidních 571 litrů, a když sklopíte i tato místa, bude mít prostor objem 1649 litrů.

Nepřekvapí, že nejdostupnější sedmimístnou verzí je ta s naftovým agregátem o objemu 2,2 litru a s výkonem 148 kW. Osmistupňový dvouspojkový automat je povinností, namísto pohonu předních kol lze ale připlatit 50 tisíc za čtyřkolku. A kolik že vlastně nejlevnější sedmimístné Santa Fe stojí? Akčních 879 990 korun ve výbavě Comfort, která obsahuje dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění a udržování jízdního pruhu, zadní parkovací senzory, diodová přední světla nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy