Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Mitsubishi Outlander - od 778 450 Kč

Mitsubishi Outlander ve své třetí generaci již pomalu dosluhuje a nové čtvrté vydání se dost možná do Evropy, vzhledem k omezování aktivit japonské značky na starém kontinentu, ani nepodívá. Český dovozce momentálně nabízí Outlander s jediným motorem, benzinovým atmosférickým dvoulitrem o výkonu 110 kW, v sedmimístné verzi navíc striktně s automatem CVT a pohonem všech kol.

Mitsubishi je dlouhé 4695 mm, přičemž rozvor náprav ukrajuje 2670 mm. Podobně jako u Hondy CR-V jde tak o jedno z menších aut v tomto přehledu. Kufr za třemi řadami sedadel má 128 litrů, s pěti přesahuje 600 litrů a se dvěma atakuje 1600 litrů prostoru.

Třetí řada sedadel je dostupná od druhé výbavy Intense+, ovšem je rovnou v ceně automobilu. To znamená, že akční suma 778 450 korun je konečná a neobsahuje žádné další příplatky. Mimochodem vedle sedmi míst má Outlander standardně automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou, kolenní airbag řidiče, sledování slepého úhlu, hlídání dopravy za vozidlem při couvání, diodová světla na obou koncích vozu nebo litá kola. 

 

Právě se děje

Další zprávy