Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

SsangYong Rexton - od 916 800 Kč

Nejspíš nejexotičtější volbu mezi středně velkými sedmimístnými SUV představuje SsangYong Rexton, který při nedávné modernizaci dostal třeba novou masku chladiče nebo vylepšený interiér. Rovněž jeho nabídka je, co se sedmi sedadel týká, docela jednoduchá. Na výběr je jediný motor, turbodiesel 2.2 e-XDI s výkonem 149 kW, spolupracující s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol.

Třetí řada sedadel s vlastními výdechy klimatizace stojí poměrně vstřícných 16 900 korun. 4850 mm dlouhé SUV s rozvorem náprav nataženým na 2865 mm pak má při plném obsazení k dispozici kufr o objemu 240 litrů. S pěti místy se do něj složí 872 litrů a při sklopení přední i druhé řady až 1806 litrů.

Ve výbavě Clever stojí sedmimístný Rexton minimálně 916 800 korun, nechybí mu ale dvouzónová automatická klimatizace, rádio s dotykovou obrazovkou, varování před opuštěním jízdního pruhu, kožené čalounění, přední ani zadní parkovací senzory, kompletní diodové svícení nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy