Kolik stojí modely Tesla v Česku? Cenami překvapí, technikou překonávají konkurenci

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 10. 2019 6:02
Na začátku října otevřela Tesla svou první oficiální prodejnu v Česku. Americké elektromobily je tak možné koupit i v Praze. K dispozici je zájemcům kompletní nabídka, zahrnující Model 3, Model S i Model X. Spolu se zahájením prodeje Tesla zveřejnila i české specifikace jednotlivých modelů. Na to, kolik stojí i komu konkurují, se můžete podívat do galerie.
Foto: Tesla Motors

Ani u Modelu S není příplatků příliš. V rámci vzhledu jde o 19palcová kola za 42 700 korun nebo 21palcová kola za 128 tisíc korun. Černý, stříbrný nebo modrý lak přijdou na 42 700 korun, červený vícevrstvý lak potom na 71 tisíc korun.

Kabina verze Long Range může být za 42 700 korun vyvedena v kombinaci černobílého čalounění a tmavého jasanového dřeva nebo krémového čalounění a dubového dřeva. Verze Performance má kromě dvou zmíněných kombinací ještě černé čalounění s karbonovým dekorem za 14 200 korun nebo černobílé čalounění s karbonovým dekorem za 56 900 korun.

Pokročilý Autopilot s automatickým řízením na dálničních nájezdech a sjezdech s možností předjíždění pomalejších aut a změny jízdního pruhu, podélným i kolmým parkováním či funkcí, kdy auto najde svého majitele na parkovišti, přijde na 171 tisíc korun. Stejně jako u Modelu 3 platí, že je možné tyto funkce zpřístupnit i po zakoupení vozu, zároveň ale nejde o autopilota ve smyslu, že by mohl kompletně převzít za řidiče řízení.

 

Právě se děje

Další zprávy