Kolik stojí modely Tesla v Česku? Cenami překvapí, technikou překonávají konkurenci

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 10. 2019 6:02
Na začátku října otevřela Tesla svou první oficiální prodejnu v Česku. Americké elektromobily je tak možné koupit i v Praze. K dispozici je zájemcům kompletní nabídka, zahrnující Model 3, Model S i Model X. Spolu se zahájením prodeje Tesla zveřejnila i české specifikace jednotlivých modelů. Na to, kolik stojí i komu konkurují, se můžete podívat do galerie.
Foto: Tesla Motors

Kabině Modelu X dominuje opět 17palcová dotyková obrazovka postavená na výšku, přes kterou se ovládají prakticky všechny funkce vozu. Nechybí on-line navigace ani možnost připojení k internetu a streamování hudby, automatická klimatizace či prémiový audiosystém. Vyhřívaná jsou sedadla pro všechny cestující i volant, dále nechybí elektrická přední sedadla, panoramatické čelní sklo, bezklíčkové odemykání, elektrické víko pátých dveří nebo LED mlhovky.

Autopilot, stejně jako u dalších dvou modelů umožňuje udržování směru, zrychlování a brzdění ve zvoleném jízdním pruhu s reakcemi na další auta a chodce.

Odpružení Modelu X je vzduchové, což umožňuje nastavování světlé výšky. Standardem jsou dále 20palcová stříbrná kola a bílý lak karoserie. Interiér má černé čalounění a dekorační plochy z jasanového dřeva.

 

Právě se děje

Další zprávy