Kolik stojí modely Tesla v Česku? Cenami překvapí, technikou překonávají konkurenci

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 10. 2019 6:02
Na začátku října otevřela Tesla svou první oficiální prodejnu v Česku. Americké elektromobily je tak možné koupit i v Praze. K dispozici je zájemcům kompletní nabídka, zahrnující Model 3, Model S i Model X. Spolu se zahájením prodeje Tesla zveřejnila i české specifikace jednotlivých modelů. Na to, kolik stojí i komu konkurují, se můžete podívat do galerie.
Foto: Tesla Motors

Minimálně vizuálně budou však obě verze stejné. Standardem jsou totiž bílá barva karoserie, 19palcová litá kola a interiér v kombinaci černého čalounění a dekorů z jasanového dřeva.

Veškeré nastavování palubních funkcí probíhá přes 17palcový displej, který doplňuje kaplička přístrojů (tu například Model 3 nemá). Modelu S tak nechybí on-line navigace, připojení k internetu a možnost streamování hudby, automatická klimatizace, prémiový audiosystém nebo vyhřívání všech sedadel i volantu. Stejně jako Model 3 má i větší limuzína prosklenou střechu, nechybí pak ani LED mlhovky nebo bezklíčkové odemykání. Systém Autopilot v základu umožňuje udržování směru, zrychlování a brzdění ve zvoleném jízdním pruhu s reakcemi na další auta a chodce.

Model Performance pak má navíc například karbonový zadní spoiler nebo mírně designově upravený interiér.

 

Právě se děje

Další zprávy