Nejprodávanější SUV jsou při porovnání s podobnými kombíky většinou dražší a žravější. Víme o kolik

Ondřej Běhal
1. 2. 2017 6:33
Porovnali jsme nejprodávanější vozy čím dál oblíbenější kategorie SUV v Česku s kombíky, případně liftbacky stejné značky, podobné velikosti a totožným motorem. Poloterénní vozy jsou vždy línější a žravější. Až na jednu výjimku za ně také více zaplatíte. V grafice najdete například porovnání Škody Kodiaq se Superbem a Octavií Combi, Dacie Duster s Loganem MCV nebo Kie Sportage se cee´dem SW.

Připravili jsme také přehled všech rodinných kombíků a SUV, které se aktuálně prodávají do půl milionu korun.

Foto: Dacia

Dacia Duster

Pokud se rozhodujete hlavou a ne srdcem, nemá toho Dacia Duster s pohonem přední nápravy proti kombíku Logan MCV moc co nabídnout.

Ano, sedíte tu výš a projeli byste s ním asi trochu rozbitější cestu. Ve všech měřitelných parametrech je ale kombi se shodným motorem 1.5 dCi/66 kW prostě lepší. Podívejte se na porovnání zde.

Duster ale nabízí z hlediska českého zákazníka zajímavější (rozuměj objemnější) motory.

Foto: Dacia

Dacia Logan MCV

Proti Dusteru jsme museli postavit Logan MCV s naftovým motorem. Jde totiž o jedinou pohonnou jednotku, na níž se obě auta shodnou. Kombík totiž pohánějí pouze benzinové tříválce, kdežto SUV čtyřválce.

Se srovnatelným motorem je ale výrazně lehčí a aerodynamičtější kombík mnohem dynamičtější a zejména téměř o litr nafty na každých sto kilometrů úspornější.

Logan MCV boduje i prostornějším interiérem i kufrem.

 

Právě se děje

Další zprávy