Nejprodávanější SUV jsou při porovnání s podobnými kombíky většinou dražší a žravější. Víme o kolik

Ondřej Běhal
1. 2. 2017 6:33
Porovnali jsme nejprodávanější vozy čím dál oblíbenější kategorie SUV v Česku s kombíky, případně liftbacky stejné značky, podobné velikosti a totožným motorem. Poloterénní vozy jsou vždy línější a žravější. Až na jednu výjimku za ně také více zaplatíte. V grafice najdete například porovnání Škody Kodiaq se Superbem a Octavií Combi, Dacie Duster s Loganem MCV nebo Kie Sportage se cee´dem SW.

Připravili jsme také přehled všech rodinných kombíků a SUV, které se aktuálně prodávají do půl milionu korun.

Hyundai Tucson
Hyundai Tucson | Foto: Economia

Hyundai Tucson

Tady porovnáváme trochu jablka s hruškami, v případě aut z Nošovic spíš zelí a kapustu. Zatímco Tucson stále patří mezi novinky, i30 kombi se v nejbližších měsících dočká následníka.

Abychom oba vozy mohli postavit vedle sebe se shodným motorem, museli jsme vzít u Tucsonu základní a nepříliš výhodnou ceníkovou variantu, kdežto u i30 kombi nejvýhodnější akční verzi.

Každopádně ale SUV překonává kombík prostorností kabiny, zejména co se týče místa na nohy a v loktech. Paleta jeho motorů a typu pohonu je výrazně širší.

Příď vozu nese rysy z velkého SUV Santa Fe.
Příď vozu nese rysy z velkého SUV Santa Fe. | Foto: Radek Pecák

Hyundai i30 kombi

Kombík je u porovnávaných verzí o 150 tisíc levnější, a navíc má lepší výbavu.

Kupodivu jen minimálně vítězí v rozměrech zavazadlového prostoru. Jelikož je o 150 kg lehčí, chlubí se výrazně lepší dynamikou. Zato ve spotřebě je rozdíl pouhá desetina litru v jeho prospěch.

Podrobné porovnání si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy