Nejprodávanější SUV jsou při porovnání s podobnými kombíky většinou dražší a žravější. Víme o kolik

Ondřej Běhal
1. 2. 2017 6:33
Porovnali jsme nejprodávanější vozy čím dál oblíbenější kategorie SUV v Česku s kombíky, případně liftbacky stejné značky, podobné velikosti a totožným motorem. Poloterénní vozy jsou vždy línější a žravější. Až na jednu výjimku za ně také více zaplatíte. V grafice najdete například porovnání Škody Kodiaq se Superbem a Octavií Combi, Dacie Duster s Loganem MCV nebo Kie Sportage se cee´dem SW.

Připravili jsme také přehled všech rodinných kombíků a SUV, které se aktuálně prodávají do půl milionu korun.

Foto: Radek Pecák

VW Tiguan

Rodinné SUV nabízí proti stejně situovanému kombíku širší a mnohem variabilnější interiér s možností posouvat zadní sedadla a nastavovat u nich úhel sklonu opěradel.

Ve srovnatelném stupni výbavy má větší počet prvků ve standardu bez nutnosti připlácet.

Foto: Volkswagen

VW Golf Variant

Čerstvě modernizovaný kombík převyšuje SUV téměř ve všech měřitelných parametrech, jak se můžete přesvědčit zde.

Nabízí objemnější, delší a hlubší kufr, více místa nad hlavou na zadních sedadlech a hlavně stojí se stejným motorem a o něco chudší výbavou o 160 tisíc korun méně.

Díky tomu, že váží o dva metráky méně, zrychluje s oblíbeným dvoulitrovým naftovým motorem o něco svižněji a o něco méně žere.

Vzhledem k tomu, že v ceníku Golfu Variant najdeme i verze s pohonem všech kol a speciální úpravou do terénu (Alltrack), nelze Tiguanu přiznat velkou převahu ani co se týče terénních schopností.

 

Právě se děje

Další zprávy