Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Nissan X-Trail - od 704 900 Kč

Také Nissan X-Trail, podobně jako Outlander, počítá v aktuální generaci poslední zbytky svého životního cyklu. Rozdíl je, že Nissan novou generaci svého středně velkého SUV do Evropy s jistotou uvede. Ta stávající je nicméně jedním z nejvýhodnějších sedmimístných SUV na českém trhu. Sedm sedadel stojí navíc 22 tisíc korun.

Kufr za maximálním počtem sedadel pojme 135 litrů, při pěti sedadlech už ale překoná 500 litrů, a při dvou dokonce atakuje dva tisíce litrů. To vše při délce 4690 mm a rozvoru náprav s hodnotou 2705 mm, což jej řadí mezi menší auta v této galerii.

Nabídka je pak velmi jednoduchá. Jedinou motorizací je přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.3 DIG-T s výkonem 116 kW, vždy v kombinaci s pohonem předních kol a sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. I s příplatkem za třetí řadu sedadel vychází X-Trail se sedmi místy na akčních 704 900 korun. Výbava Visia pak obsahuje manuální klimatizaci, rádio, tempomat nebo 17palcová ocelová kola. To je trochu daň za nízkou cenu - kdo chce dotykovou obrazovku nebo plejádu asistentů, musí zamířit o výbavu výš do stupně N-Connecta, který ale se sedmi místy přijde na akčních 829 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy