Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.
Foto: Dacia

Dacia Sandero & Logan

Dacia dělá dlouhodobě nejlevnější auta na českém trhu, přičemž o tento primát se přetahují modely Sandero a Logan. Právě ty přijdou hned zkraje letošního roku na trh ve třetí generaci a označovat ji za lacinou (jakkoliv nízká cena zůstane zachována) by byla střelba poměrně výrazně mimo terč. Oba modely dospěly a vůbec poprvé dostávají techniku shodnou s aktuálním Renaultem Clio. To znamená především modulární platformu CMF, která umožní použití moderních asistenčních systémů a teoreticky i elektrifikovaných pohonných jednotek.

Toho prvního se malé Dacie dočkají, druhého alespoň zatím nikoliv. Místo toho budou pod kapotou výhradně benzinové tříválce - bez i s přeplňováním, respektive ve verzi spalující LPG. Novinkou je možnost zvolit si k přeplňovanému tříválci o výkonu 66 kW automat CVT. Vedle techniky výrazně dospěl i design a provedení interiéru. V nabídce bude vedle sedanu Logan a hatchbacku Sandero ještě terénně se tvářící Sandero Stepway, naopak na kombi Logan MCV v nové generaci zapomeňte. Kompletní představení nových Dacií najdete zde, jak jezdí Sandero si můžete přečíst tady.

 

Právě se děje

Další zprávy