Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.

Ford Mustang Mach-E

Jméno Mustang je už přes 55 let neodmyslitelně spojené s benzinovým americkým muscle carem. Ford však kultovní název včetně loga vzal a použil jej u elektrického SUV s dodatečným označením Mach-E. A jakkoliv to na první pohled vypadá zvláštně, minimálně dynamikou elektromobil svému benzinovému jmenovci ostudu nedělá. Především ve verzi GT se dvěma elektromotory a výkonem 358 kW, která z 0 na 100 km/h zrychluje za 3,7 vteřiny.

Vedle ní budou k dispozici i slabší verze s jedním nebo dvěma elektrickými motory a výkonem 198 až 258 kW. Baterie má využitelnou kapacitu 68 nebo 88 kWh, úplně nejdál tak dojede zadokolka s větším akumulátorem, a to do vzdálenosti 610 km. I nejméně úsporné provedení s pohonem všech kol a menší baterií pak ujede 400 km na jedno nabití. Vedle toho dostalo auto moderní jednoduchý interiér s velkou vertikální dotykovou obrazovkou nebo možnost odemykání mobilem. Indikativní ceny na českém trhu startují na 1,3 milionu korun, prodej by se měl rozběhnout na konci letošního roku. Více si o vozu můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy