Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.
Foto: Citroën

Citroën C4 & ë-C4

Francouzská odpověď na osmý Golf nebo Škodu Scala nese staronové označení Citroën C4. Nejde však o klasický rodinný hatchback, spíše hatchback zkřížený s SUV. Auto tak dostalo o kousek vyšší světlou výšku, velká kola nebo některé robustnější designové elementy. Zároveň ale nechybí pro francouzský dvojitý šíp typické avantgardní prvky v čele s rozdělenými předními světlomety nebo netypicky tvarovanými skupinovými svítilnami.

Technicky stojí C4 na platformě CMP, která je známá z menších modelů koncernu PSA - například Opelu Corsa nebo Peugeotu 208. To mimo jiné znamená i možnost zástavby elektrického pohonu, čehož Citroën využil. Vedle benzinových a naftových verzí s výkonem 74 až 114 kW tak nabídne i bezemisní model ë-C4. Vzhledem k příbuznosti s malými elektrickými modely PSA nepřekvapí výkon 100 kW, baterie o kapacitě 50 kWh a dojezd 350 km. Kromě toho má auto rozvor o délce 2,67 metru a kufr o objemu 380 až 1250 litrů. V Česku by se měla nová C4 objevit hned v první části roku 2021. Více si o modelu přečtěte zde, porovnání elektrické varianty s VW ID.3 najdete tady.

 

Právě se děje

Další zprávy