Řidiči vybírali nejlepší značky aut letošního roku. Patří mezi ně Škoda i Alfa Romeo

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2020 6:02
Průzkum Driver Power, uspořádaný britským magazínem Auto Express, i letos vyplnily tisíce majitelů aut, které byly koupeny v posledních dvou letech. Vedle modelů, které je v současnosti nejlepší vlastnit a kterým dominuje Kia Sorento, sestavili Britové i žebříček nejlepších automobilek. Jejich pořadí určili majitelé aut, objevují se tam tak i možná nečekaná jména.
Foto: Toyota

6. Toyota - celkové skóre 90,09 %

V již zmiňovaném žebříčku modelů, s nimiž jsou majitelé nejspokojenější, se Toyota Corolla dostala na sedmé místo. Toyota jako automobilka se potom vyšvihla ještě o stupínek výše, přestože v základu lze říct, že co trápí Corollu, trápí i Toyotu jako takovou.

Důkazem budiž výtky majitelů směrem k fungování multimediálního systému, a to včetně konektivity s chytrými telefony. Naopak Toyota boduje ve svých tradičně výstavních disciplínách. Například ve spolehlivosti se dokázala dostat na třetí místo celkově (s průměrným podílem 9,6 procenta nahlášených poruch je nejlepší v celé desítce). Majitelé také oceňují nízké provozní náklady, což lze z velké části přičíst hybridnímu pohonu, jehož je Toyota průkopníkem. Ostatně i díky němu podle analytiků zaplatí značka relativně malé pokuty za nadbytečné emise, které regulují evropské orgány (více zde).

I přes úspornost by majitelům nevadilo, kdyby Toyoty lépe akcelerovaly. Zpět ovšem na pozitivní notu - Britové totiž oceňují kultivované a hladké fungování převodovek v japonských automobilech.

 

Právě se děje

Další zprávy