Řidiči vybírali nejlepší značky aut letošního roku. Patří mezi ně Škoda i Alfa Romeo

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2020 6:02
Průzkum Driver Power, uspořádaný britským magazínem Auto Express, i letos vyplnily tisíce majitelů aut, které byly koupeny v posledních dvou letech. Vedle modelů, které je v současnosti nejlepší vlastnit a kterým dominuje Kia Sorento, sestavili Britové i žebříček nejlepších automobilek. Jejich pořadí určili majitelé aut, objevují se tam tak i možná nečekaná jména.
Foto: Martin Přibyl

8. Peugeot - celkové skóre 89,87 %

Peugeot 3008 se vyšvihl mezi auta, s nimiž jsou majitelé nejvíce spokojení (celý žebříček zde). A i francouzská automobilka jako celek dosáhla na vysoké hodnocení a celkově osmé místo. Pomohlo jí k tomu vyrovnaně vysoké hodnocení téměř ve všech dílčích kategoriích.

Britští majitelé jsou spokojení s nízkými provozními náklady i tichými a celkově dobře naladěnými motory. A to navzdory tomu, že fungování převodovek francouzských aut by mohlo být kultivovanější.

Majitelé hodnotí kladně také jak design, tak výrobní kvalitu karoserie. Podobné je to i v interiéru, který je designově povedený, komfortní, a na zadních sedadlech Peugeotů je obecně dostatek prostoru. V kabině by přesto mohlo být o něco více odkládacích prostor.

 

Právě se děje

Další zprávy