S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Škoda Auto

Auto Express Driver Power

Průzkum britského magazínu Auto Express s označením Driver Power je již pravidelnou každoroční záležitostí. Účastní se ho vždy tisíce majitelů, kteří prostřednictvím dotazníku hodnotí vůz zakoupený v průběhu posledních dvou let. Nejde tedy o nějaký náhodný vzorek či hodnocení novinářů. Britové potom stovky tisíc dat třídí a na jejich základě vydávají nejrůznější žebříčky - od spolehlivosti až po absolutní pořadí nejlepších aut, která vlastnit. Právě druhý jmenovaný žebříček najdete na dalších stránkách.

Auto je hodnoceno v celkem devíti hlavních kategoriích - motor a převodovka, exteriér, interiér a komfort, praktičnost a prostornost, jízdní vlastnosti, bezpečnostní prvky, provozní náklady, spolehlivost a kvalita zpracování a konečně multimediální systém, konektivita a elektronika.

Na základě těchto kategorií dostane model celkové hodnocení - čím více procent, tím vyšší pozice mu náleží v celkovém pořadí. Na následujících stránkách tak najdete deset aut, se kterými jsou čtenáři Auto Expressu pro rok 2020 nejvíce spokojení.

 

Právě se děje

Další zprávy