Řidiči vybírali nejlepší značky aut letošního roku. Patří mezi ně Škoda i Alfa Romeo

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2020 6:02
Průzkum Driver Power, uspořádaný britským magazínem Auto Express, i letos vyplnily tisíce majitelů aut, které byly koupeny v posledních dvou letech. Vedle modelů, které je v současnosti nejlepší vlastnit a kterým dominuje Kia Sorento, sestavili Britové i žebříček nejlepších automobilek. Jejich pořadí určili majitelé aut, objevují se tam tak i možná nečekaná jména.
Foto: Honda

7. Honda - celkové skóre 89,95 %

Hlavní přednosti modelů japonské Hondy? Prostornost, praktičnost, bezpečnost i nízké provozní náklady. Majitelé chválí nejen velký zavazadlový prostor automobilů s H ve znaku, ale také například velké množství odkládacích prostor. Bohatá je i nabídka bezpečnostních asistentů.

Další plusové body japonské vozy získaly v oblasti spolehlivosti a dílenského zpracování. To jsou nicméně oblasti, kde Hondy vynikají dlouhodobě.

Najdou se ale i negativa. Pomineme-li výtky k fungování multimediálního systému, většina z nich se týká jízdních vlastností a motorů. Britští majitelé podrobili kritice kvalitu řízení, brzd i jízdních vlastností jako celku (včetně nižší zábavy za volantem). Vzhledem k i tak celkově vysokému hodnocení ale nejde o až tolik zásadní problémy a pozitivní vlastnosti je lehce převáží. Motorům by slušelo více výkonu, převodovky na druhou stranu ale fungují kultivovaně.

 

Právě se děje

Další zprávy