Řidiči vybírali nejlepší značky aut letošního roku. Patří mezi ně Škoda i Alfa Romeo

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2020 6:02
Průzkum Driver Power, uspořádaný britským magazínem Auto Express, i letos vyplnily tisíce majitelů aut, které byly koupeny v posledních dvou letech. Vedle modelů, které je v současnosti nejlepší vlastnit a kterým dominuje Kia Sorento, sestavili Britové i žebříček nejlepších automobilek. Jejich pořadí určili majitelé aut, objevují se tam tak i možná nečekaná jména.
Foto: Škoda Auto

5. Škoda - celkové skóre 90,26 %

Spokojenost Britů s modely Škoda je už relativně pověstná. Česká automobilka od tamních automobilových periodik obdržela už v minulosti celou řadu ocenění a spokojení jsou s ní i samotní majitelé. V žebříčku aut, s nimiž jsou lidé nejvíce spokojení, měl okřídlený šíp dva zástupce a zkrátka nepřišel ani v tomto přehledu.

Celkové páté místo je z velké části dílem pozitivního hodnocení napříč kategoriemi. Škoda vyloženě vyniká v praktičnosti a prostornosti, tam podle Auto Expressu neexistuje lépe hodnocený výrobce. Velký kufr, hodně odkládacích prostor a také řada prvků, která ulehčuje cestování s dětmi. To jsou její hlavní přednosti.

Další pozitivní body získávají škodovky za kvalitu a design interiéru, respektive fungování multimediálního systému. Majitelé hodnotí pozitivně rovněž nízké provozní náklady a dobré jízdní vlastnosti (včetně řízení nebo brzd). Slabinou je pro majitele vnější vzhled, který by mohl být možná trochu odvážnější. Na druhou stranu, kvalita dílenského zpracování je vysoká.

 

Právě se děje

Další zprávy