Nejdražší české auto stojí 1,4 milionu: Co mají Škoda či Hyundai na vrcholu nabídky?

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 4. 2020 6:02
Škoda, která vyrábí i jeden model Seatu, Hyundai a kolínská TPCA. To jsou automobilky, které na českém území produkují osobní auta. Většinou se snažíme najít nejlevnější modely těchto výrobců, tato galerie ale půjde přímo proti tomuto trendu. Zmapovali jsme totiž naopak nejdražší auta, bez příplatkových prvků, která se v Česku vyrábí.
Foto: Martin Přibyl

10. Hyundai i30 N Fastback - 759 990 Kč

Žebříček nejdražších automobilů vyráběných na českém území (mimo malosériové výrobce) otevírá Hyundai i30 N. Konkrétně jde o verzi i30 N Performance s karoserií Fastback, která po 40tisícové slevě stojí od 759 990 korun. Zatím nejde o zmodernizovanou verzi (více o ceníku standardních motorů zde), ta se v případě sportovní verze N představí až později.

Verze N Performance, jejíž test čtěte zde, znamená, že k šestistupňové manuální převodovce se přidává přeplňovaný dvoulitr naladěný na 202 kW, auto má také elektronicky řízený diferenciál s omezenou svorností, výztuhu v kufru, 19palcová kola nebo větší brzdy.

Ve výbavě potom vrcholná i30 vozí osmipalcovou navigaci, dvouzónovou automatickou klimatizaci, udržování v jízdním pruhu, bezklíčkové odemykání a startování, parkovací senzory vpředu i vzadu, diodová přední světla nebo sportovní doplňky vzhledu interiéru i exteriéru.

 

Právě se děje

Další zprávy