Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq - 422 900 Kč

Ve výběru nechybí ani jeden zástupce české automobilové scény - Škoda Kamiq, technický příbuzný kompaktního hatchbacku Scala. Mladoboleslavské SUV začíná na 422 900 korunách a pod kapotou má v takovém případě přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 70 kW s manuálním pětikvaltem a pohonem předních kol.

Výbava Ambition pak vedle nouzového brzdění a udržování jízdního pruhu nabízí hned devět airbagů včetně bočních vzadu, dále rádio s dotykovým displejem, manuální klimatizaci, elektrická okna vpředu nebo diodová přední světla.

Pohon všech kol Kamiq nemá, jako jeden z mála modelů se ale může pyšnit tovární přestavbou na stlačený zemní plyn CNG. Verze G-Tec stojí nejméně 510 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy