Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Renault

Renault Captur - 410 000 Kč

Zatímco technicky příbuzné SUV-kupé Arkana stojí i díky nabídce silnějších pohonných jednotek v základní verzi přes 600 tisíc, klasicky střižený Captur je možné pořídit levněji. Základní model přijde na akčních 410 tisíc korun, byť pod kapotou má přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 67 kW s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem předních kol.

Výbava Zen zahrnuje nouzové brzdění i pomocníka pro jízdu v pruhu, dále rádio s dotykovou obrazovkou, manuální klimatizaci, elektrická okna vpředu i vzadu nebo diodová přední světla.

Pohon všech kol nemá Renault ani za příplatek, nabízí se ale třeba jako plug-in hybrid s cenou nejméně 735 tisíc korun. A tovární verze přestavěná na LPG přijde na nejméně 425 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy