Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Peugeot

Peugeot 2008 - 435 000 Kč

Na stejné peníze jako Yaris Cross přijde i základní Peugeot 2008. To znamená, že se bavíme o akční ceně 435 tisíc korun. Podobná je i technika, byť s nižším výkonem, protože základní francouzské SUV má pod kapotou přeplňovanou tříválcovou dvanáctistovku se 74 kW v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol.

Výbava Active zahrnuje mimo jiné nouzové brzdění nebo varování před opuštěním jízdního pruhu, dále rádio s dotykovým displejem, manuální klimatizaci, všechna okna v elektrice nebo zadní parkovací senzory. Pohon všech kol se nenabízí ani za příplatek, na druhou stranu za nejméně 855 tisíc korun si můžete 2008 koupit i v plně elektrické verzi.

 

Právě se děje

Další zprávy