Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Jeep

Jeep Renegade - 429 900 Kč

Ještě pár let zpátky by bylo nemyslitelné, aby mezi nejlevnějšími SUV figuroval i model americké automobilky Jeep. Pak se ale značka, dnes spadající do skupiny Stellantis, vydala směrem dolů a výsledkem byl malý model Renegade. A i ten už má za sebou nějaké roky, což možná pomohlo snížit základní cenu až na současných akčních 429 900 korun.

Nečekejte však věci jako pohon všech kol. Renegade je nejen v základní verzi pouze předokolkou a pohání jej přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 88 kW v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou. Výbava Sport zahrnuje nouzové brzdění a pomocníka pro jízdu v pruzích, dále rádio s dotykovou obrazovkou, manuální klimatizaci nebo všechna okna s elektrickým ovládáním.

Pohon všech kol u spalovacích motorů nicméně nenajdete. Pokud budete chtít Renedage se čtyřkolkou, nezbývá nic jiného než sáhnout po plug-in hybridu 4xe za nejméně 918 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy