Hledáte dostupné SUV? Vybrali jsme patnáct nejlevnějších modelů na českém trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 8. 2021 6:02
Téměř 43 procent, takový je podíl vozů kategorie SUV a několika málo off-roadů na celkových prodejích nových aut v Česku za prvních sedm měsíců. A protože popularita této třídy je enormní také v celé Evropě, automobilky chrlí stále nové a nové modely této kategorie. Jak navíc ukáže následující přehled, ne vždy musí být SUV zbytečně drahé. Toto je 15 nejlevnějších modelů na českém trhu.
Foto: Opel

Opel Mokka - 409 990 Kč

Na stejném technickém základu jako Peugeot 2008, ale o 25 tisíc levnější. To je Opel Mokka, který vsadil na výrazný vnější design, a to i v té nejzákladnějších verzi za akčních 409 990 korun. Technicky se od francouzského dvojčete německý blesk moc neliší, také má 74kW přeplňovaný tříválec se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol.

I základní výbava nazvaná prostě Mokka je dost podobná - nechybí nouzové brzdění a pomocník pro jízdu v pruzích, dále manuální klimatizace, rádio s dotykovou obrazovkou, digitální budíky, elektrická přední i zadní okna nebo diodové hlavní světlomety.

Pohon všech kol se do útrob německého SUV nedává, za 859 990 korun nicméně může zájemce pořídit plně elektrickou variantu vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy