S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Výrobci

5. Mazda CX-5 - celkové skóre 91,75 %

Druhá generace Mazdy CX-5, která se nabízí třetím rokem, si v průzkumu mezi britskými řidiči vysloužila vysoké hodnocení vyváženým skóre ve všech devíti sledovaných oblastech. Ani v jedné japonské SUV vyloženě neselhalo, nejlepšího hodnocení se mu dostalo za spolehlivost a výrobní kvalitu, počet bezpečnostních prvků a provedení interiéru. Ten je kvalitně vyroben, dobře vypadá a z vozu je také dobře vidět ven.

Vysoké hodnocení získal dále vnější design a relativně dobře jsou na tom i provozní náklady. CX-5 má sice vyšší cenu servisu, tu ale vyvažuje nižší spotřeba paliva a další náklady. Motory by dle majitelů mohly být o něco silnější, na druhou stranu ale fungují kultivovaně. Stejně jako převodovky. Vysoko pak majitelé řadí Mazdu v oblasti radosti z jízdy, což u SUV může překvapit.

13,6 procenta majitelů CX-5 reportovalo nějaký problém, ten se nejčastěji týkal elektroniky. Dlouhodobý test Mazdy CX-5 si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy