S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Kia Niro

4. Kia Niro - celkové skóre 91,82 %

"Pokud jste spokojení se vzhledem Nira, budete na něm milovat všechno ostatní," píše Auto Express na adresu druhého korejského ekologického modelu v žebříčku. Kia Niro, v nabídce od roku 2016, stejně jako Hyundai Ioniq může mít hybridní, plug-in hybridní nebo elektrický motor.

Majitelé jsou u Nira, jinak nejvýše umístěného malého SUV, spokojení především s provozními náklady. Vedle nízké spotřeby jsou to hlavně náklady spojené se servisem - dle průzkumu je žádný jiný vůz ve Velké Británii nemá nižší. Podobně jako u Ioniqu platí, že všechny tři typy pohonného ústrojí jsou dostatečně tiché.

Další plusové body sbírá vůz za jízdní vlastnosti včetně řízení s dobrou odezvou, respektive množství bezpečnostních prvků, spolehlivost a provedení multimediálního systému. To je mimochodem dobré napříč všemi modely korejského výrobce.

Jak už bylo řečeno, problémově vidí majitelé především vnější vzhled vozu. Ten nicméně každý vnímá trochu odlišně. Auto Express uvádí, že necelých 12 procent aut zaznamenalo nějaký problém, nejčastěji související s elektronikou.

Jak jezdí elektrická verze e-Niro, zjistíte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy