S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Škoda Auto

6. Škoda Kodiaq - celkové skóre 91,73 %

Druhá škodovka v nejlepší desítce britského žebříčku. Vedle Superbu majitelé hodnotí vysoko také SUV Kodiaq se skóre 91,73 procenta. Na trhu se model objevuje od roku 2016, ani to mu však ve vysokém hodnocení nezabránilo.

Podle průzkumu například žádné jiné auto nemá lepší výhled vpřed ze sedadla řidiče. Za vysokým hodnocením stojí i povedený design, vysoká výrobní kvalita, dobré jízdní vlastnosti, tiché motory nebo uživatelsky přívětivý multimediální systém. Vůbec nejsilnější kategorií Kodiaqu je však interiér v závěsu s praktičností a prostorností.

Kde naopak SUV ztrácí, to je nabídka bezpečnostních pomocníků a především spotřeba paliva. Ta je podle majitelů vysoká u benzinových i naftových motorů. Jeden z pěti Kodiaqů prodělal také dle průzkumu nějakou závadu, nejčastěji související s elektronikou.

Vedle Superbu a Kodiaqu se mezi 75 aut, se kterými se nejlépe žije, vešly ještě patnácté SUV Karoq a Octavia třetí generace, sedící na 34. pozici.

Test nejsilnějšího naftového provedení RS čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy