S jakými auty jsou řidiči nejvíce spokojení? Výběr překvapí, boduje i Škoda

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2020 6:02
Jaká auta se vyplatí hýčkat si v garáži? Na to hledá každým rokem odpověď britský magazín Auto Express ve svém rozsáhlém průzkumu přímo mezi majiteli jednotlivých vozů. Téměř vždy jde o přehlídku poměrně různorodých automobilů a jinak tomu není v letošním roce. Podívejte se na auta, která je dle britských řidičů nejlepší vlastnit. Nechybí ani dvě Škody.
Foto: Lexus

3. Lexus RX - celkové skóre 91,98 %

Stupně vítězů otevírá Lexus RX, jinak také nejlépe posazené hybridní auto v žebříčku. Jeho celkové skóre se blíží 92 procentům a hodnocení v dílčích kategoriích minimálně částečně kopíruje již zmíněný model IS.

Tak například spolehlivost, ve které patří SUV prodávané od roku 2015 vůbec k nejlepším. Další vysoké hodnocení si vysloužila praktičnost vozu a jeho celková prostornost, stejně jako řada různých drobností usnadňující převážení dětí. Dobře se nicméně žije i vpředu - sedadla jsou pohodlná a celkové ztvárnění kabiny je příjemné na pohled i kvalitou zpracování. Lexus dále nabízí řadu bezpečnostních prvků a jeho hybridní ústrojí funguje kultivovaně a tiše.

Má japonské SUV vůbec nějakou slabinu? Dle britských majitelů jsou to multimediální systém a vyšší provozní náklady. Jinak je ale Lexus RX hodnocen veskrze pozitivně. Devět procent majitelů, tedy výrazně pod průměrem, hlásí nějaký problém s autem. Nejčastěji se to týká elektroniky.

 

Právě se děje

Další zprávy