Dvanáct případů nejotravnějšího chování řidičů. Příčinou je neznalost nebo agrese

Eva Srpová Eva Srpová
8. 10. 2018 6:02
Sestavili jsme seznam 12 věcí, které podle nás naštvou skoro každého řidiče. Jestli máte další nápady, kterými vás ostatní na silnicích vytáčejí, napište do diskuse.
Jízda v levém pruhu ve zúženém úseku vyžaduje maximální koncentraci. Předjíždění kamionu leckomu zvedne hladinu adrenalinu v krvi.
Jízda v levém pruhu ve zúženém úseku vyžaduje maximální koncentraci. Předjíždění kamionu leckomu zvedne hladinu adrenalinu v krvi. | Foto: Radek Pecák

Problém se střídavou jízdou

Zejména dnes, kdy je půlka republiky rozkopaná a rekonstruuje se prakticky na všech hlavních tazích, je častým jevem problém se střídavou jízdou. Když se z důvodu rekonstrukce zúžily pruhy, levý je často tak úzký, že se do něj osobní auto sotva vejde. I proto, že současné automobily jsou čím dál větší a větší.

Tito lidé tedy nejdřív odhodlaně vjedou do levého pruhu, aby následně propadli panice, že se nevejdou mezi betonové zátarasy vlevo a kamion vpravo. A místo toho, aby buď zrychlili a zařadili se vpravo, anebo zpomalili a udělali totéž, v něm jedou dál, se strachem v očích a nohou neustále ťukající na brzdy.

 

Právě se děje

Další zprávy