Dvanáct případů nejotravnějšího chování řidičů. Příčinou je neznalost nebo agrese

Eva Srpová Eva Srpová
8. 10. 2018 6:02
Sestavili jsme seznam 12 věcí, které podle nás naštvou skoro každého řidiče. Jestli máte další nápady, kterými vás ostatní na silnicích vytáčejí, napište do diskuse.
Odbočení do ulice V Holešovičkách
Rampa s jedním pruhem bude mít na svědomí vznik kolon směrem k tunelu.
Odbočení do ulice V Holešovičkách Rampa s jedním pruhem bude mít na svědomí vznik kolon směrem k tunelu. | Foto: Ludvík Hradilek

Není ale každá křižovatka zip

Nepříjemné ovšem je, že někteří řidiči si pravidlo zipu aplikují tam, kde ale vůbec neplatí. Typicky na křižovatkách, kde je často kolona v odbočovacím pruhu, zatímco ten, co jede rovně, bývá prázdný.

Všechny, kteří poctivě a trpělivě čekají v příslušném odbočovacím pruhu, předjedou a pak se těsně před křižovatkou cpou před ně. Někdy dokonce vjíždějí do křižovatky a odbočí až v ní, tím se snadněji zařadí mezi auta, která mají mezi sebou větší rozestup.

Chápeme, když se někdo neorientuje v místech, která nezná, a řadí se pozdě. Bohužel ale z našich zkušeností se často setkáváme s těmi, kteří situaci na křižovatce znají moc dobře a tímto si šetří minuty v kolonách, které svým bezohledným chováním a "vyčůraností" ještě prodlouží.

 

Právě se děje

Další zprávy