reklama
restaurace
Přehled
Konec v gastru nevyloučil ani Pohlreich. Krachují i jiná známá jména, ukazuje přehled
Na jaře kvůli zákazu skončil každý desátý podnik. Do února příštího roku pak podle odhadů znalců gastrooboru nemusí přežít dalších 20 procent podniků.
Vládní pomoc restauracím: Mzdy v plné výši, proplacení půlky nájmu a daňové úlevy
Vláda jednala o pomoci restauracím a barům. Obor gastronomie měl získat výrazné kompenzace, schválené jsou ale jen některé.
Český způsob života je ohrožen, bojí se bezradní hospodští. Začíná dlouhá řada krachů
Restaurace, bary, kluby se na tři týdny zavírají. Řada z nich ještě dohání ztráty z jara, nový lockdown bez finanční pomoci státu je může položit.
Infografika
Za podpory:
Budějovický Budvar
V Praze nenápadně vyrostla nová pivní čtvrť. Projděte si "pěnivou" mapu Holešovic
Mění se čtvrti i lidé. Interaktivní mapa "pivní čtvrti" Holešovice ukazuje, jak jde tradiční české pivařství i veřejný prostor posunout zas o kus dál.
Návštěvníci restaurací ve Vídni se budou muset povinně registrovat pro případ nákazy
Opatření vstoupí v platnost od pondělka, restauratéři budou formuláře vyplněné zákazníky uchovávat čtyři týdny.
Po 22. hodině vytočíme třetinu obratu, tvrdí hospody a žádají alespoň 60 minut navíc
Uzavření podniků ve 22:00 bude znamenat ztrátu až 30 procent denních trže, tvrdí svaz. Navrhuje kompromis o otevírací době restaurací až do 23:00.
Nabídli nejnižší cenu, přesto vyhráli. Pronájem restaurace Praha 1 nakonec zrušila
Podle Pirátů by město prodloužením nájmu stávajícímu provozovateli mohlo přicházet až o deset milionů ročně.
Přes "koronaokénka" vypili Češi o polovinu méně piva. Ztráty pivovarů jdou do miliard
Největší dopady měla zavřená gastronomická zařízení, prodej piva v nich v uvedeném období klesl o 55 procent, respektive o 728 000 hektolitrů.
Foto: Šneci všude, kam se jen podíváš. Tak vypadá unikátní pohled do hlemýždí farmy
Prohlédnout si
25 fotografií
Restaurace v pražském Obecním domě neustála tlak koronaviru. Po dvaceti letech končí
Restaurace vedle koronavirových omezení doplatila i na vysoký nájem, který musela v Obecním domě platit.
Nápad prodávat v hospodách vodu ze sudů vzbudil emoce. Pomáháme klimatu, tvrdí Kofola
S ekologií to nemá absolutně nic společného, namítají kritici, podle kterých jde o klasickou ukázku "greenwashingu", oblíbeného u velkých korporací.
Návrat ke sporáku. Boom rozvážkových služeb se nekoná, vsadily na příliš vysoké marže
Zákazníci rozvážkových služeb - tedy restaurace - spíše kolabují. Děje se tak pod tlakem pandemie i vysokých marží za rozvážku.
Čtvrtina restaurací neotevřela. Lidé se o své oblíbence bojí, moc do nich ale nechodí
Během koronakrize definitivně zavřelo několik známých pražských podniků. Podle dodavatele pokladních systémů jich však celkově může být mnohem více.
Co se dneškem mění: ven můžete bez roušky, otevírají se restaurace, bazény i školy
Vláda povolila také pořádání akcí do 300 osob, otevření bazénů a sportovišť či návštěvy v nemocnicích a domovech pro seniory.
Fastfoody přivítají zákazníky hektolitry dezinfekce. Nabídka bude zatím omezená
Zákazníky čeká v restauracích fastfoodů dezinfekce, rozestupy, plexiskla, ale i i omezená jídelní nabídka.
Spor o restauraci. Praha 1 odmítla výhodnější nájemní smlouvu. Piráti marně oponovali
Mezi nabídkami je rozdíl téměř 10 milionů korun. Rada ale na výhodnější nabídku nekývla. Vysvětluje to tím, že důvodů má hned několik.
1:04
Bageterie vsadila na neoblíbenou soutěžící. Smršť negativních reakcí firmu zarazila
Oznámení řetězce bageterií Boulevard, že do své nabídky zařadí bagetu od soutěžící Pavlíny ze show MasterChef, vzbudilo na sítích silnou vlnu nevole.
Zkrachovalá Kuchyň na Pražském hradě vstává z mrtvých. Využije právní kličky
Restaurace Kuchyň v dubnu oznámila, že definitivně končí. Po měsíci ale přišla s překvapivým prohlášením - od pondělí se zákazníkům znovu otevře.
Byznys s rozvozem jídla má zlaté časy. Třetinu jim dáme na provizi, naříkají podniky
Rozvozci jídla si i v koronakrizi účtují značné provize - a to často jak od zákazníka, tak i od restaurace. Má to ale podle nich svůj smysl.
Ambiciózní Kuchyň dojela na aroganci, píše majitel. Už toho lituje, míní šéf Ambiente
Z Hradčan zmizel život. Nebylo pro koho vařit, z čeho platit provoz, mzdy a nájemné, uvedl zakladatel Ambiente. Jeho společník však kritizuje provoz.
Předchozí
6
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama