reklama
restaurace
Lidé v Praze podpořili majitele restaurací. V centru vznikl světelný řetěz z půllitrů
"Cesta naděje" z půllitrů a skleniček se svíčkami měla podle zástupců iniciativy upozornit na kritickou situaci malých a středních živnostníků.
Rebelie restauratérů pokračuje. Někteří chtějí žalovat vládu, sbírají se podpisy
Někteří restauratéři požadují zrušení nouzového stavu a otevření ekonomiky. V úterý zahájili sbírání podpisů pod petici.
16:04
Je to gastrogenocida, říká šéf oceňované Koishi. Nesnesl vládní "diktaturu" a končí
Majitel brněnské rybí restaurace musel propustit 19 zaměstnanců a předpokládá, že ještě roky bude řešit soudní spory.
Rebelující restaurace se kvůli chybě v zákoně pokutě zatím vyhnou. Protesty pokračují
Stát zatím nemůže udělit pokutu pro neukázněné restaurace či posilovny. Tuto chybu v zákonu ve středu řešila sněmovna.
Vláda zrušila zákaz prodeje piva s sebou, nařízení kritizovala opozice
Lidé budou smět odnášet pivo z restaurace ve džbánku či nakupovat na vánočních trzích alkohol v lahvích. Vláda ve čtvrtek rozhodla o změně protikoronavirového opatření, které má zamezit shlukování…
Přečíst zprávu
Vláda opět povolí prodej piva s sebou. Nebylo cílem to zakázat, řekl Blatný
Lidé si opět budou moct v hospodách nechat načepovat pivo a doma si jej vypít. Záležitost bude napravena do 24 hodin, uvedl ministr.
Pohlreich: Jaký je rozdíl mezi gastrem a železářstvím? Podniky chystají neposlušnost
Rozhodnutí vlády zkrátit otevírací dobu připraví restaurace dodatečně v průměru o dalších 140 milionů korun denně, odhadují ekonomové.
Klaus, Prymula a Faltýnek dostanou za porušení vládních opatření pokutu 3000 korun
Bývalý prezident Klaus neměl nasazenou roušku na Národní třídě 17. listopadu. Prymula a Faltýnek navštívili přes zákaz restauraci.
Foto: Už neplánujeme nic. Hospodští otevírají, optimismem ale dvakrát nehýří
Prohlédnout si
31 fotografií
Policie v noci zasahovala v otevřených barech. "Chcete zase 4. stupeň?" ptá se Blatný
Policisté v noci zasahovali v barech, které v deset hodin večer nezavřely. Hromadná nezodpovědnost, říká ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).
Opláchnout sklo ve studené vodě se saponátem nestačí, hospody ale zvyky příliš nemění
Pohostinství, která redakce oslovila, většinou speciální přípravky nepořídila a způsob mytí pivních sklenic oproti běžnému provozu nijak nezměnila.
O dovoz jídla bude zájem i po otevření podniků, lidé zůstanou opatrní, tvrdí rozvozci
Podle rozvážkových firem si v tomto ročním období jídlo lidé objednávají častěji než v jiných částech roku.
Průzkum: Většina hospod otevře okamžitě, kdy jim to vláda umožní
Hospodští už se na restart podnikání připravují. Velká část využila uzavření k úpravám interiérů a přípravě novinek.
"Zadarmo to není, ale je to fér." Pohlreich místo lkaní rozjíždí byznys s rozvozem
Zatímco většina gastrosektoru zápasí s propadem tržeb, pro on-line objednávky a rozvoz funguje pandemie jako urychlovač.
U okének máme malé marže, lamentují restaurace. Přeživší jsou na pouhé třetině tržeb
Podle dat společnosti Dotykačka si v druhé vlně uzavření provozů zřídilo výdejní okénka 39 procent gastropodniků, populární jsou zejména u kaváren.
Stravenkáři utužují byznys s obchody. Restaurace podpoří slevami i nulovou provizí
Nejnověji mohou zákazníci platit stravenkami v prodejnách Globus, a to těmi od vydavatelů Edenred, Sodexo i Up. Ke spolupráci se chystá Kaufland.
Letos dividendy do Francie nepošleme, jde nám o přežití restaurací, říká šéf Sodexo
Generální ředitel Sodexo Benefity Daniel Čapek v rozhovoru pro Aktuálně.cz říká, proč je proti stravenkovému paušálu a jak byznys zasáhne koronakrize.
Přehled
Kde byla schůzka a o čem se mluvilo? Prymula si protiřečí, Faltýnkova verze se liší
Kdo lže? Přinášíme chronologii výroků okolo středeční schůzky Prymuly a Faltýnka ve vyšehradské restauraci.
Polovina restaurací jede dál, okénka už měly nachystaná. Dusí je ale provize rozvozů
Řada asociací a svazů vyzvala stravenkáře a rozvozové firmy ke snížení provizí, vyslyšeli je ale zatím jen někteří.
Přehled
Konec v gastru nevyloučil ani Pohlreich. Krachují i jiná známá jména, ukazuje přehled
Na jaře kvůli zákazu skončil každý desátý podnik. Do února příštího roku pak podle odhadů znalců gastrooboru nemusí přežít dalších 20 procent podniků.
Předchozí
5
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama