Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Land Rover Discovery Sport - od 1 085 636 Kč

Jeden ze dvou zástupců prémiového segmentu mezi nejlevnějšími sedmimístnými SUV, Land Rover Discovery Sport, stojí se sedmi sedadly (automobilka tomu sama říká kombinace 5+2) 1 085 636 korun. V ceně už je přitom započítán příplatek za dvojici zadních sedadel, který činí 36 808 korun. Mimochodem sedm míst může mít britský model ve všech motorových verzích s jedinou výjimkou. Tou je plug-in hybrid.

Na délku měří Land Rover 4597 mm, ovšem rozvor náprav má hodnotu 2741 mm. Za třemi řadami sedadel je k dispozici minimálních 115 litrů prostoru pro zavazadla. Jakmile se ale třetí řada sklopí, naroste objem na 840 litrů, v pouze dvoumístném uspořádání pak SUV nabízí 1451 litrů.

Pod kapotou základní verze D165 je vznětový dvoulitr s výkonem 120 kW, pohonem předních kol a manuální převodovkou. Automat dohromady se čtyřkolkou pro tuto jednotku stojí navíc 142 901 korun. Základní výbava pojmenovaná prostě Discovery Sport pak nabízí dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio s dotykovým displejem, nouzové brzdění i udržování jízdního pruhu, přední a zadní parkovací senzory, diodová přední světla nebo litá kola.

Jak Land Rover Discovery Sport jezdí, najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy