Nová auta v Česku: Dacia na plyn se vrací, většina novinek ale jezdí na elektřinu

Jan Matoušek Jan Matoušek
24. 1. 2020 6:02
Přelom roků 2019 a 2020 přinesl na český trh několik nových automobilů. A v souladu s aktuálními trendy je řada z nich elektrická nebo alespoň plug-in hybridní, na elektřinu tedy ujedou několik desítek kilometrů. Našly se ale i modely ze zcela opačného konce automobilového spektra. Na výběr aktuálních novinek i s jejich českými cenami se podívejte do galerie.
Foto: Ford

Ford Explorer míří mezi luxusní SUV

Ford Edge na evropském trhu příliš neuspěl, modrý ovál proto zkouší jiný velký americký model. Explorer má na délku lehce přes pět metrů, mezi nápravami přes tři metry a pojme sedm cestujících nebo až 2274 litrů zavazadel (při dvoumístném uspořádání). Jde tedy o typického zástupce amerických SUV, ovšem v Evropě bez klasického benzinového motoru.

Ford vsadil výhradně na plug-in hybrid s přeplňovaným třílitrovým šestiválcem EcoBoost. Celkově má auto výkon 336 kW, který na všechna kola přenáší desetistupňový automat. A ačkoliv Explorer akceleruje za šest sekund, má papírovou spotřebu 2,9 l / 100 km a na elektřinu ujede 48 km.

Na výběr jsou dvě výbavy ST-Line a Platinum, přičemž i levnější z těchto dvou přijde na 1 999 900 korun. To je přitom teritorium prémiových německých značek. Ford sází nejen na silný a přitom ekologický pohon, ale také bohatou výbavu. Explorer tak má mimo jiné panoramatický kamerový systém, automatické parkování, třízónovou automatickou klimatizaci, multimediální systém s 10,1palcovou obrazovkou a navigací, audio B&O, digitální budíky, kožené čalounění, panoramatickou střechu nebo 20palcová litá kola. Připlácí se vlastně jen za metalický lak.

Ceník Ford Explorer

ST-Line Platinum
3.0 V6 EB Hybrid / 336 kW 1 999 900 Kč 2 015 900 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy