Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.

Nissan Qashqai

Jakkoliv se Nissanu poslední roky prodejně nejen v Česku nedaří podle představ, letošní rok přinese z jeho pohledu dvě důležité novinky. Tou první je nová generace kompaktního SUV Qashqai. Ta dostane modulární alianční platformu CMF-C, která by měla přinést odlehčení i zlepšení jízdních vlastností. Revoluce pak proběhne pod kapotou - zapomenout je potřeba na naftové agregáty, stejně jako čistě benzinový pohon. Základní pohonnou jednotkou totiž bude mildhybridní benzinová třináctistovka.

Zajímavější je ale druhé pohonné ústrojí označené spojením e-Power. To totiž k pohánění kol používá výhradně elektromotor, v útrobách vozu je ale také klasická spalovací jednotka. Ta však není spojená přímo s koly, nabíjí pouze baterii elektromotoru, respektive může elektromotoru dodávat energii přímo. Součástí pohonného ústrojí je také měnič a generátor. Vedle toho nabídne nová generace delší rozvor náprav, větší kufr, modernější design a interiér s digitálními budíky a volně stojící obrazovkou multimediálního systému. Premiéra je naplánovaná na jaro.

 

Právě se děje

Další zprávy