Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.
Foto: Hyundai

Ioniq 5

Korejský Hyundai před pár lety osamostatnil značku Genesis produkující luxusní automobily, teď se o něco podobného pokouší i se značkou Ioniq. Ta bude nabízet elektrické modely, přičemž její první vlastní auto se začne vyrábět už na začátku letošního roku. Půjde o SUV Ioniq 5, vycházející z dva roky starého konceptu Hyundai 45 (na snímku), které zároveň jako první auto korejského výrobce použije nedávno představenou elektrickou modulární platformu E-GMP (více o ní zde).

Podobně jako u řady dalších elektrických konkurentů, i Ioniq 5 bude moci využívat pohonu zadních kol s jedním nebo všech kol se dvěma elektromotory. Zástupci Hyundai nebyli co se čísel výkonu či dojezdu konkrétní, jen uvádí, že nová platforma umožní dojezd až 500 km na jedno nabití a také nabíjení výkonem až 350 kW. Jestli se to ale bude týkat i nového SUV, je otázka. Na odpověď každopádně nebudeme čekat dlouho, protože do prodeje se alespoň na některých trzích auto dostane už v dubnu nebo květnu.

 

Právě se děje

Další zprávy