Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.
Foto: Nissan

Nissan Ariya

Druhou důležitou novinku Nissan představil už loni, elektrické SUV Ariya se však do Evropy dostane teprve ve druhé polovině letošního roku. Jeho základem je nová platforma pro elektrická auta aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, s níž má auto natažený rozvor náprav až na hodnotu 2775 mm. Jde tak o přímého konkurenta třeba Škody Enyaq iV. V útrobách si bude moci zákazník vybrat instalaci jednoho nebo dvou elektrických motorů.

Nejlevnější zadokolka má 160 kW, naopak vrcholná čtyřkolka (všechny verze se dvěma elektromotory mají označení e-4orce) nabízí 290 kW. K dispozici budou také dvě kapacity baterie, slabší má využitelných 63 kWh a silnější 87 kWh. To znamená, že nejdál dojede zadokolka o výkonu 178 kW s větší baterií - Nissan udává 500 km. Naopak 205kW čtyřkolka s menší baterií ujede nejméně, 340 km. SUV Ariya půjde ovládat pouze jedním pedálem, české zastoupení značky pak na svém webu uvádí dostupnost od konce roku 2021. Více si o modelu můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy