Tatry hvězdou v Paříži. Pořadatel Rétromobile sám jednu také vlastní

Eva Srpová Vladimír Cettl, Eva Srpová
30. 12. 2020 11:44
Na letošní Rétromobile se uskutečnila výstava automobilů značky Tatra, která zmapovala historii od jejích počátků až po poslední model osobního vozu. Ve videu se organizátoři za celou akcí ohlédli.
Tatra v Paříži | Video: Vladimír Cettl

Rétromobile je významnou veteránskou akcí, která se koná v Paříži, a každoročně sem zavítá přes sto tisíc návštěvníků. Letos se na Rétromobile ukázalo více než tisíc aut a fanoušky Tater mohlo potěšit, že se zde poprvé představila ucelená vývojová řada této kopřivnické značky. Více jsme psali zde.

"Myšlenka velké výstavy tatrovek na pařížské Rétromobile se rodila několik dlouhých let. Na celé iniciativě je velmi potěšující, že vzešla od francouzských sběratelů a fanoušků, kteří se rozhodli tamní veřejnosti představit bohatou historii značky Tatra, ale třeba i příběh cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, kteří s Tatrou 87 za politicky složitých časů projeli svět a vytvořili legendu o unikátním voze se vzduchem chlazeným motorem," říká fotograf a jeden z organizátorů akce Vladimír Cettl.

"Když se rozjely reálné přípravy výstavy na všech úrovních, bylo především jasné, že půjde logisticky o velmi náročnou akci. Asi polovina vozů ve výstavě patřila francouzských sběratelům, ale mnoho unikátních vozů bylo potřeba do Paříže dovézt z Čech. Nakládka a vykládka vzácných vozů do speciálních kamionů je náročný proces, ale také veliká show," dodává Vladimír Cettl, který se na realizaci výstavy tatrovek v Paříži také podílel.

Podívejte se na video, které se ohlíží za celou akcí. Hudbu hraje český harmonikář Petr Lüftner, závěrečnou řeč vede Thierry Farges, hlavní programový manažer Rétromobile a také hlavní iniciátor výstavy tatrovek. Sám také jednu Tatru vlastní.

 

Právě se děje

Další zprávy