Řidiči vybírali nejlepší značky aut letošního roku. Patří mezi ně Škoda i Alfa Romeo

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2020 6:02
Průzkum Driver Power, uspořádaný britským magazínem Auto Express, i letos vyplnily tisíce majitelů aut, které byly koupeny v posledních dvou letech. Vedle modelů, které je v současnosti nejlepší vlastnit a kterým dominuje Kia Sorento, sestavili Britové i žebříček nejlepších automobilek. Jejich pořadí určili majitelé aut, objevují se tam tak i možná nečekaná jména.
Foto: Alfa Romeo

9. Alfa Romeo - celkové skóre 89,84 %

Zatímco Volvo se v žebříčku objevuje i kvůli bezpečnosti, hlavní předností modelů Alfa Romeo jsou jízdní vlastnosti. Právě v této dílčí kategorii italskou automobilku nikdo nepřekonal. Redaktoři britského Auto Expressu rovněž v souvislosti s Alfou zdůrazňují loajalitu majitelů a jejich zapálení pro značku. Například i Jeremy Clarkson kdysi zmínil, že kdo neměl Alfu, nemůže být bláznem do automobilů.

Ale obecně existuje více kategorií, kde vozy italské značky vyčnívají. Například komfort na předních sedačkách, ačkoliv na druhou stranu prostornost a praktičnost jsou kategoriemi, kde by Alfa Romeo mohla přidat. To samé platí třeba i o provozních nákladech či provedení navigace, nicméně multimediální systém jako takový až tak špatné hodnocení nedostal.

Častou otázkou v souvislosti s modely Alfa Romeo je spolehlivost. Pověst tohoto výrobce není historicky úplně nejlepší, minimálně z britského průzkumu ale vyplývá, že současné portfolio na tom není vůbec špatně. A to navzdory tomu, že v průměru až 28,6 procenta majitelů reportovalo nějaký problém s vozem (ostatní automobilky v nejlepší desítce se průměrně pohybují nejvýše kolem 20 procent, většina z nich ale výrazně níže).

 

Právě se děje

Další zprávy