Automobilky vyrábí interiéry i karoserie z odpadků. Chtějí bojovat za lepší planetu

Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 11. 2019 7:15
Plasty, přírodní i umělá kůže, hliník nebo uhlíková vlákna. Materiály, které jsou v nových autech naprosto běžné. Stále více značek ale také začíná používat materiály šetrnější k životnímu prostředí. Nechybí proto recyklované plasty, odpad z výroby vína nebo i kompletně veganská kabina. Na příklady zajímavých některých ekologických řešení u nových aut se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai se dal na módu

Jihokorejský Hyundai začal v rámci udržitelnosti sázet na módu. Program Re:Style má cílit především na mileniály a využívá spolupráci s módními značkami. V rámci newyorského týdne módy se Jihokorejci spojili s americkou módní značkou Zero + Maria Cornejo, v rámci pekingského týdne módy se pro změnu spojili s čínskou módní značkou Reclothing Bank.

Obě spolupráce mají společného jmenovatele - Hyundai poskytlo firmám recyklovaný odpad (v USA šlo o přebytečnou kůži) z automobilových sedadel. Ten dodalo Hyundai Transys, dceřiná firma jihokorejského výrobce. V Číně z recyklovaného odpadu vznikly přívěsky na batoh nebo odnímatelné vesty, v USA šlo o kolekci celkem patnácti kusů oblečení. 

 

Právě se děje

Další zprávy