Německá Škoda Kodiaq je levnější než originál. Čím dalším VW Tiguan Allspace české SUV překonává?

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 9. 2017 7:26
Volkswagen v uplynulých dnech spustil prodej až sedmimístného SUV Tiguan Allspace. To vychází z krátkého provedení, je však o 215 mm delší a má o 110 mm prodloužený rozvor. Kromě více místa pro cestující narostl až na 1920 litrů i zavazadlový prostor. Blízkým příbuzným, a na českém trhu zároveň největším konkurentem, německého vozu je Škoda Kodiaq. Jak si proti sobě oba vozy stojí můžete porovnat v následující grafice. Mnoho prvků se shoduje, v několika podstatných detailech se ale obě auta liší.

Na profil Škody Kodiaq s kompletním ceníkem se podívejte zde, stejné údaje o Volkswagenu Tiguan Allspace najdete tady. Připravili jsme také porovnání obou vozů s naftovým motorem a v základní výbavě, které najdete pod tímto odkazem.

Vnitřní prostor

Obě SUV je možné získat se třemi řadami sedadel. U Volkswagenu tato možnost stojí ve všech výbavových stupních 15 100 korun, ceník Kodiaqu odhalí, že k základnímu výbavovému stupni znamenají dvě sedadla navíc příplatek 23 tisíc korun a ke všem ostatním pak 19 500 korun. Ve striktně pětimístné konfiguraci má zavazadlový prostor německého modelu 760 litrů a po sklopení druhé řady sedadel 1920 litrů. České SUV je menší i větší zároveň, protože v pětimístné konfiguraci má 720 litrů, ale ve dvoumístné 2065 litrů. S příplatkovou třetí řadou sedadel klesne základní objem kufru u Tiguanu na 230 a u Kodiaqu na 270 litrů. Po sklopní poslední řady vznikne prostor o objemu 700 litrů u Volkswagenu a 650 litrů u Škody. Dvoumístná konfigurace znamená 1775, respektive 2005 litrů prostoru.

 

Právě se děje

Další zprávy