Německá Škoda Kodiaq je levnější než originál. Čím dalším VW Tiguan Allspace české SUV překonává?

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 9. 2017 7:26
Volkswagen v uplynulých dnech spustil prodej až sedmimístného SUV Tiguan Allspace. To vychází z krátkého provedení, je však o 215 mm delší a má o 110 mm prodloužený rozvor. Kromě více místa pro cestující narostl až na 1920 litrů i zavazadlový prostor. Blízkým příbuzným, a na českém trhu zároveň největším konkurentem, německého vozu je Škoda Kodiaq. Jak si proti sobě oba vozy stojí můžete porovnat v následující grafice. Mnoho prvků se shoduje, v několika podstatných detailech se ale obě auta liší.

Na profil Škody Kodiaq s kompletním ceníkem se podívejte zde, stejné údaje o Volkswagenu Tiguan Allspace najdete tady. Připravili jsme také porovnání obou vozů s naftovým motorem a v základní výbavě, které najdete pod tímto odkazem.

Motory, převodovky

Základní pohonná jednotka je u obou vozů stejná, zážehová 1.4 TSI o výkonu 110 kW. U VW ji kombinují s pohonem předních kol a manuální nebo dvouspojkovou převodovkou DSG. Škoda stejný motor nabízí se samočinným řazením a pohonem předních nebo všech kol, případně s manuálním řazením a pohonem obou náprav. Dvoulitrové TSI s výkonem 132 kW, sedmistupňovým DSG a pohonem všech kol mají obě auta. Volkswagen ale dostal ještě nejsilnější variantu stejného motoru se 162 kW, automatem DSG a pohonem 4×4. Dvoulitrový naftový motor s výkonem 110 kW mají opět oba vozy společný, a to ve variantách s automatem DSG a pohonem předních kol nebo pohonem všech kol s manuálním i automatickým řazením. Volkswagen k tomu přidává ještě verzi s předním pohonem a manuálním řazením. Silnější verze se 140 kW, automatem a pohonem 4×4 je také k dispozici u obou vozů. Pro Volkswagen je připraven ještě dvoulitrový diesel BiTDI se dvěma turbodmychadly o výkonu 176 kW s pohonem všech kol a automatem DSG.

 

Právě se děje

Další zprávy