Německá Škoda Kodiaq je levnější než originál. Čím dalším VW Tiguan Allspace české SUV překonává?

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 9. 2017 7:26
Volkswagen v uplynulých dnech spustil prodej až sedmimístného SUV Tiguan Allspace. To vychází z krátkého provedení, je však o 215 mm delší a má o 110 mm prodloužený rozvor. Kromě více místa pro cestující narostl až na 1920 litrů i zavazadlový prostor. Blízkým příbuzným, a na českém trhu zároveň největším konkurentem, německého vozu je Škoda Kodiaq. Jak si proti sobě oba vozy stojí můžete porovnat v následující grafice. Mnoho prvků se shoduje, v několika podstatných detailech se ale obě auta liší.

Na profil Škody Kodiaq s kompletním ceníkem se podívejte zde, stejné údaje o Volkswagenu Tiguan Allspace najdete tady. Připravili jsme také porovnání obou vozů s naftovým motorem a v základní výbavě, které najdete pod tímto odkazem.

Rozměry

Oba vozy stojí na modulární koncernové platformě MQB. V otázce rozměrů jsou si tak Allspace i Kodiaq blízcí. Volkswagen má na délku 4701 mm, z čehož 2787 mm je mezi nápravami. Škoda je o 4 mm kratší, má ale naopak o 4 mm delší rozvor náprav. Kde je poznat základ v kompaktním SUV je šířka. Tiguan tady s kratším sourozencem sdílí 1839 mm, Kodiaq má 1882 mm. To je 43 mm k dobru, které jsou uvnitř znát. Výškový rozdíl je zanedbatelný, pouze 2 mm k dobru pro Kodiaq. Allspace má 1674 mm.

 

Právě se děje

Další zprávy