Ekologické auto nemusí být škaredá krabice. Nové elektromobily začínají krásnět

Jan Matoušek Jan Matoušek
16. 11. 2019 7:08
Vzpomínáte si, když na trh přišla první vlna novodobých elektromobilů? Designem tato auta příliš neuchvacovala a řada lidí tak elektromobilům a ekologickým autům přisoudila nálepku "těch škaredých" vozidel. Časy se ale mění a od prvního Nissanu Leaf či Toyoty Mirai uběhla dlouhá doba. Už i elektromobily tak lze směle označit za "automobilové miss". Podívejte se na několik příkladů.
Foto: Porsche

Porsche Taycan

Porsche Taycan je co do ceny i výkonů odlišné od velkého množství elektromobilů na českém trhu. Vždyť nejlevnější verze vyjde na 2,89 milionu korun. Nejen technici, ale i designéři německé automobilky se nicméně snažili, aby byl Taycan nepřehlédnutelný.

Jak se jim to povedlo, musí posoudit každý individuálně, platí každopádně, že v liniích vozu Porsche poznáte téměř okamžitě, ale s žádným jiným si jej nespletete. Mohutnost Panamery se vytratila, opticky působí Taycan odlehčeně, zadní partie potom připomenou současnou generaci 911. Vpředu zaujmou čtyřbodová světla s LED technikou.

V současnosti potom Porsche nabízí Taycan ve třech verzích. Nejlevnější 4S má 390 kW, Turbo disponuje maximálně 500 kW a Turbo S nejvýše 560 kW. Na jedno nabití ujede vůz podle verze 407 až 450 km. Mimochodem nejdražší Taycan Turbo S přijde na nejméně 5,07 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy