Opel má lak za 165 tisíc, Ford unikátní zavazadla. Co nabízejí automobilky zhýčkaným zákazníkům?

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 2. 2018 6:48
V minulém týdnu jsme přinesli galerii luxusních automobilů mainstreamových značek, které chtěly konkurovat vozům BMW, Audi, Mercedes, Lexus nebo Volvo. Na toto téma částečně navážeme následující grafikou, v níž přinášíme přehled aktuálně nabízených prémiových verzí jinak normálních automobilů. Zaměřili jsme se na vozy Ford Vignale, Opel Exclusive a Renault Initiale Paris. Většinu z nich totiž automobilky propagují právě jako alternativu k prémiovým modelům a například Ford prodává modely Vignale v oddělených částech svých showroomů.

Ford Mondeo Vignale

Mondeo Vignale je k dispozici jako pětidveřový liftback nebo kombi. Stejně jako Fiestu je možné ho rozpoznat podle specifické chromované masky chladiče, několika dalších chromovaných prvků a stříbrných 18palcových litých kol s deseti paprsky. Pro žádnou jinou verzi také nejsou dostupná 19palcová litá kola s deseti paprsky za 27 700 korun nebo specifické odstíny metalízy (hnědá a šedá) za 17 tisíc korun. Ve standardu má Mondeo výběr ze dvou metalických a jednoho mica odstínu, které je ale možné přikoupit i k dalším výbavovým verzím. 

Kabině dominují sedadla čalouněná černou nebo béžovou perforovanou kůží se šestiúhelníkovým prošíváním. Kůží je potažená i celá palubní deska. Ke komfortu jízdy přispívá i systém aktivního potlačování hluku. Za 13 500 Ford nabízí paket Vignale Nero, u nějž jsou chromované prvky nahrazeny tmavými, stejný odstín mají i dolní mřížka chladiče a linie kolem mlhovek. Součástí balíčku jsou i zmíněná 19palcová litá kola.

Další výbava zahrnuje audiosystém s devíti reproduktory a osmipalcovou obrazovkou, bezklíčkové startování, udržování v jízdním pruhu, tempomat, automatickou dvouzónovou klimatizaci, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo adaptivní LED světlomety. Pod kapotou je vždy turbodiesel 2.0 TDCi o výkonu 132 kW v kombinaci s manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou či automatem a pohonem všech kol. Ceny začínají na 986 990 korunách, kombi je o 30 tisíc korun dražší.

 

Právě se děje

Další zprávy