Opel má lak za 165 tisíc, Ford unikátní zavazadla. Co nabízejí automobilky zhýčkaným zákazníkům?

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 2. 2018 6:48
V minulém týdnu jsme přinesli galerii luxusních automobilů mainstreamových značek, které chtěly konkurovat vozům BMW, Audi, Mercedes, Lexus nebo Volvo. Na toto téma částečně navážeme následující grafikou, v níž přinášíme přehled aktuálně nabízených prémiových verzí jinak normálních automobilů. Zaměřili jsme se na vozy Ford Vignale, Opel Exclusive a Renault Initiale Paris. Většinu z nich totiž automobilky propagují právě jako alternativu k prémiovým modelům a například Ford prodává modely Vignale v oddělených částech svých showroomů.

Ford Kuga Vignale

Také SUV Kuga Vignale je rozpoznatelné na první pohled podle výrazné chromované masky chladiče, řady chromovaných prvků a 18palcových litých kol. Za 25 tisíc jsou k dispozici i 19palcová litá kola s deseti paprsky, 30 500 korun stojí "devatenáctky" v černé barvě. Ty ale nejsou exkluzivně jen pro Vignale. Kuga Vignale má v základu na výběr mezi jedním metalickým a jedním mica lakem, specificky pro něj je pak za 7950 korun určena šedá metalíza. Sedadla mají čalounění perforovanou béžovou nebo černou kůží se šestiúhelníkovým prošíváním.

Ve výbavě vozu jsou třeba navigace a rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, automatická dvouzónová klimatizace, parkovací asistent, vyhřívaná a elektricky nastavitelná přední sedadla, bezdotykové otevírání pátých dveří, bezklíčové startování a odemykání nebo adaptivní bixenonové světlomety. Jediným motorem je dvoulitr TDCi o výkonu 132 kW s manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou. Cena začíná na 1 057 990 korunách, automat je o 50 tisíc dražší.

 

Právě se děje

Další zprávy