Opel má lak za 165 tisíc, Ford unikátní zavazadla. Co nabízejí automobilky zhýčkaným zákazníkům?

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 2. 2018 6:48
V minulém týdnu jsme přinesli galerii luxusních automobilů mainstreamových značek, které chtěly konkurovat vozům BMW, Audi, Mercedes, Lexus nebo Volvo. Na toto téma částečně navážeme následující grafikou, v níž přinášíme přehled aktuálně nabízených prémiových verzí jinak normálních automobilů. Zaměřili jsme se na vozy Ford Vignale, Opel Exclusive a Renault Initiale Paris. Většinu z nich totiž automobilky propagují právě jako alternativu k prémiovým modelům a například Ford prodává modely Vignale v oddělených částech svých showroomů.
Foto: Ford

Ford Edge Vignale

Nejluxusnějším Fordem na českém trhu je Edge Vignale. Velké SUV má výraznou chromovanou masku chladiče, leštěná 20palcová litá kola nebo sadu chromovaných doplňků. Fialová metalíza je vyhrazena jen tomuto modelu a stojí 11 tisíc korun, ve standardu je na výběr mezi mica nebo metalickou barvou. Uvnitř je kožené čalounění v černé nebo béžové se šestiúhelníkovým prošíváním a kožené čalounění palubní desky.

Ve výbavě jsou rádio a navigace s osmipalcovou obrazovkou, dvouzónová automatická klimatizace, bezklíčové startování a odemykání (včetně pátých dveří), udržování v jízdním pruhu, přednárazový systém, vyhřívaná a elektricky nastavitelná přední sedadla, aktivní snižování hluku, LED mlhovky a adaptivní LED světlomety. Díky aktuální akční verzi TOP Edition má Vignale i sledování mrtvého úhlu, adaptivní tempomat, parkovací asistent, elektrický volant, ventilovaná přední sedadla a vyhřívaná zadní sedadla.

K dispozici je pouze dvakrát přeplňovaný dvoulitr TDCi o výkonu 154 kW s dvouspojkovým automatem a pohonem všech kol. Standardní cena je 1 540 990 korun, díky akční nabídce TOP Edition ale spadla na 1 309 900 korun. 

 

Právě se děje

Další zprávy